Livstecken & friskt hjärta.

 
Jag har inte glömt bloggen, jag vill blogga så som jag gör. När jag äntligen kommit igång ordentligt, då strular blogg.se's app! Jag som alltid skriver från luren på kvällarna, nu kan man inte skriva alls utan att hela appen stänger ner sig. Och det är ingenting med min lur, utan det är dom som har strul. Hoppas att dom fixar till det omgående, tänkte skriva några rader här så länge (på datorn) och uppdatera lite.
 
Idag var vi ju på Karolinska för ultraljud på Lucas hjärta. När vi låg inne med honom för hans RS-virus, upptäckte läkaren ett blåsljud. Jag blev då helt knäckt och tyckte det kändes så obehagligt, såklart. Men jag har försökt att inte oroa mig, han är ju ändå en stor pojke som växer som han ska, är pigg och glad och visar inga tecken på att det skulle vara nåt "fel" på honom. Så kom remissen & idag var det då dags. Han somnade på vägen & sov enda tills han var avklädd och låg på britsen. Vi hade världens trevligaste läkare som fick oss att känna oss trygga genast & hon var så go med Lucas. Han låg där på britsen med lite elektroder på magen + gele och ultraljudsmojängen utan att så mycket som gnälla en enda gång. Han pratade med mobilen i taket, med doktorn och var så glad. "Vilken bebis!" uttryckte sig läkaren flera gånger samtidigt som hon klappade han på kinden så han log ÄNNU större. En riktig charmör ;-)
 
Ultraljudet visade ingenting annat än ett friskt hjärta som slog precis så som det ska & vi kunde andas ut. Blåsljudet man hör är helt enkelt hans hjärta som slår. På små barn, eller barn överhuvudtaget, kan man höra dom ljuden när hjärtat pumpar. När man blir äldre sjunker hjärtat längre in och ljudet försvinner. Om man inte får blåsljud vid vuxen ålder då såklart, men då är det något helt annat. Så vi kan med andra ord slappna av & njuta av våran friska lilla pojke :-)
 
 
 
Imorgon har han besök på BVC för att kolla upp hans axel. Den knakar och brakar & jag nämnde det för våran sköterska på BVC sist, hon trodde verkligen inte att det var något eftersom ingen annan läkare (varken på BVC eller karolinska) har nämnt eller märkt något. Men ville ändå att vi skulle kolla upp det för att vara på den säkra sidan och det är vi ju tacksamma för, såklart :-) Så lillkorven ränner hos läkaren han hela dagarna, höhö.
 
 
Vad har hänt annars då? Dansen började förra lördagen. Lykka ÄLSKADE det! Hon njöt & jag behövde definitivt inte stanna kvar för att kolla, som vi fick göra första lektionen. Så jag lämnade rummet och smög bakom ett glas och tittade istället ;-) Hon var så duktig & så söt att jag ville äta upp henne. Redan i omklädningsrummet efteråt sa hon "Jag vill dansa flera gånger"! När jag då sa till henne att det var dans varje lördag hädanefter, sken hon upp som en sol.
 
 
 
Liam däremot var inte alls imponerad. Det var inte hans grej. Han brydde sig inte ett dugg om dom andra barnen och vad dom gjorde. Och när farmor frågat honom nu om han vill gå på dansen igen, han kanske känner annorlunda nu, så sa han bestämt nej. Så ingen dans för Liam med andra ord. Men han är så liten fortfarande så han kan börja på något till hösten, eller till nästa vår. Då kan han kanske bestämma själv vad han vill göra på fritiden :-)
 
Han har varit så duktig och blivit helt blöjfri nu också på dagtid, även på dagis. Han har ju varit blöjfri hemma ett tag, men eftersom han inte varit på dagis så vet vi ju inte hur det skulle gå. Så igår när dom skulle gå packade jag ner extra kalsonger och byxor, men han kom hem med samma! Och var så stolt att det inte var klokt. Min älskade unge, så stor <3 Fyller tre år om bara några veckor. Han känns fortfarande som min lilla bebis, även fast jag har en bebis här hemma. Men han är defintiivt ingen bebis, han är en stor kille (har vuxit så mycket på längden på sistone) och är så klok.
 
 
 
Vi har äntligen skaffat tvättmaskin också! Vilken glädje. VI har ju varit utan nu i flera månader och sprungit till den förbannade tvättstugan minst en gång i veckan. Men med tre barn och två vuxna är den där tvättkorgen full dagligen. Förstå då om det går några dagar, ibland nästan en vecka innan man tvättar? Inge  kul! Även fast det är skönt att ha tvättstuga och bli av med all tvätt på en gång, så föredrar jag tvättmaskin och att tvätta en maskin dagligen alla gånger ;-) Den har redan gått varm här hemma.
 
 
Jag har kommit igång med träningen också, äntligen! Efter 2-3 veckors uppehåll p.ga en förjävla förkylning (hade ändå gått ner 2,1 kg när jag vägde mig i förrgår så det var ju bra såklart! )Fastade också i tisdags igen. Skulle fastat idag, enligt mitt "schema", men gör det på söndag istället då jag ville vara helt klar i huvudet när vi hade knubbis läkarbesök idag. Körde lite hemmaträning idag då det är Jannes kväll på gymmet. Barnen var hos farmor och Lucas låg och nakengymmade bredvid. Det var riktigt skönt faktiskt att göra övningar som jag glömt. Imorgon lär jag knappt kunna gå. Igår var jag & mamma ute på en pw på över 7 km och sen gjorde jag plankan för första gången på säkert över ett år. Klarade 46 sekunder... Haha! Har lite att jobba på med andra ord ;-) Andra gången var det lite mindre och tredje gången ännu mer lite mindre. Idag kom jag knappt upp i rätt position eftersom jag hade sån träningsvärk, men körde ändå två gånger och stod tills kroppen inte bar mig längre.
 
 
 
Imorgon fyller älskade lilla Scott år. Tre år! Och på lördag är det dags för kalas. Imorgon ska vi ner och köpa present till honom hela familjen. Barnen ser fram emot kalaset, såklart. Att äta gott och ge paket är ju toppen tycker dom båda :-)
 
Näe, jag ska kolla lite tävä nu och sen hoppa ner i badet innan sängen kallar. Janne är fortfarande på gymmet och sen ska han plugga en stund igen. Han har en stor uppgift i svenskan att lämna in om nån vecka, så han har att göra.
 
Hoppas allt är bra med er!