Härlig helg.

 
Så var det måndag och en riktigt härlig helg är förbi. 
Barnen blev hämtade av deras farmor i lördags förmiddag för lek och  övernattning. Jag & mannen min hade alltså en helg för oss själva & det var riktigt skönt! Vi tog en snabbvisit till IKEA för att köpa ny potta till Liam, nya bestick, kuddar & en "krit-tavla" till hallen. Tror vi var ute därifrån igen efter 10 minuter, det snabbaste IKEA besöket i min historia iallafall ;-) Men solen sken och jag var superhungrig, haha.
I helgen har vi fått lite ordning på vårat matrum också, det var på tiden! Storebror och Sara har köpt ett radhus, så Sara har börjat packa lite smått vilket gör att hon gör sig av med saker dom inte behöver till våran stora glädje. Höhö. Vi fick två stora gråta mattor, varav en passade perfekt till matrummet. Och i samma veva slängde jag upp gråa gardiner & Janne borrade upp två hyllor. Och voila'! Helt plötsligt blev det ett mysigt rum av det där avskalade trista som var där innan.
 
Vi stannade till på MAX & köpte med oss mat för att sen sätta oss i soliga dalparken och njuta. Så himla skönt med sommar och att verkligen få känna att det är sommar! 
När vi åkte hem, vilat en stund gjorde vi oss iordning för bio. Vi såg "Jurassic World" & jag hade inga förväntningar om filmen överhuvudtaget. Visste bara att jag gärna ville se den eftersom jag såg dom andra när jag var yngre. Men jösses så spännande den var! Vi såg den i 3D vilket såklart gjorde sitt, tror att det är en typisk biofilm och har svårt att tro att man får samma känsla hemma i soffan. Men den var helt klart sevärd och både Janne & jag satt och spände oss genom hela filmen, haha. Förstår inte dom som tog med sina barn (det var två kvinnor där som hade med sig sina pojkar som inte var äldre än 5-6 år), VILL man ge sina barn mardrömmar? 
 
 
 
 
Åkte hem efter det & bara mös i soffan. Igår passade vi på att städa lite och bädda rent i alla sängar. Janne skjutsade mina föräldrar till bröllop vid 13-tiden och sen köpte åt vi en god sallad i solen. Så himla mysig helg & det är inte klokt vad man uppskattar att få ta dagen lite som man vill när man är utan barnen en stund ;-) Allt det där som man liksom tog för givet innan man fick dom, haha. 
 
När barnen kom hem på eftermiddagen åkte vi iväg till Skopunkten tillsammans med deras farmor för inköp av sandaler till barnen. Lykka fick ett par nya gympaskor också eftersom hennes hade gått sönder framtill. Sen blev det glass på balkongen & bara en massa mys.
 
 
 
 
En helg går fort, men på fredag får barnen & mannen min semester. Själv börjar jag på nytt ställe på onsdag. Det känns väl sådär att behöva jobba under sommaren, men jag har inget val. Snart blir jag ju mammaledig igen & det blir man ju knappast rik av ;-) Gick ju av min mammaledighet i Januari så måste jobba upp mammapengen lite. Jobbet jag börjar på på onsdag är på en gruppbostad vilket innebär en del lediga dagar också, så det kommer nog gå bra. Vecka 32 åker vi ju till Flaggvik allihopa och det längtar jag efter! Får reda på på torsdag vad jag får för schema under sommaren. 
 
Känns så konstigt när jag tänker på att jag faktiskt ska bli mammaledig igen från november nån gång. Barnen är ju beräknat till början på december, men går ju några veckor innan. Det känns som en passande tid att vara mammaledig nu när barnen byter dagis i höst & Lykka dessutom börjar på 6-års verksamheten nästa höst. Då slipper hon kastas in i 6-års OCH fritids samtidigt, hon får mjukstarta lite. Trots att det inte var så länge sedan jag var mammaledig och faktiskt inte har hunnit jobba så mycket, har jag börjat längta efter att få vara hemma och snosa bebis igen. Det känns inte jobbigt alls, utan jag är bara förväntansfull. Det som jag kan bli stressad över när jag tänker på är ju att jag ska vara hemma med TRE barn själv en dag i veckan. Haha. Men på fredagar, när vi alla är hemma, slutar ju Janne 14 så det kommer nog gå bra. Och vem är jag att gnälla? Jag har ju världens snällaste barn och dom andra två växer för var dag och blir mer och mer självständiga. Det är bara onödigt att stressa upp sig i förväg, men man är ju inte mer än människa ;-)
 
 
 
Mina fina barn imorse <3